Expertise Herstructurering & Insolventie VBK
Wij maken legal Herstructurering & Insolventie
oplossingsgericht

Herstructurering & Insolventie

Hoewel de economie na het langdurige herstel van de kredietcrisis de laatste jaren floreerde, zullen er altijd weer perioden zijn van financieel zwaar(der) weer. Ondernemingen, klein of groot, kunnen hierdoor in meer of mindere mate getroffen worden. Door middel van goed advies en tijdige herstructurering – juist in tijden dat het economisch goed gaat – kan het tij voor een groot aantal ondernemingen worden gekeerd.

Onze aanpak

Het team Herstructurering & Insolventie van Van Benthem & Keulen houdt zich bezig met het herstructureren van ondernemingen en de afwikkeling van faillissementen. Wij zijn specialisten in het vinden van oplossingen en het uitvoeren van reddingsoperaties wanneer ondernemingen in financiële moeilijkheden (dreigen te) geraken. Ook als ondernemingen geconfronteerd worden met een handelspartner in financieel zwaar weer, voorzien wij die ondernemingen van praktisch advies. Daarbij staat het belang van uw onderneming altijd centraal.

Wij beschikken over zowel juridische kennis als ook kennis van vele sectoren en branches en hebben veel ervaring in het bijstaan van (het bestuur van) grote en kleinere ondernemingen.

De advocaten van het team Herstructurering & Insolventie kenmerken zich door hun juridische kennis waarbij vooral naar een pragmatische oplossing wordt gezocht. Met de wet in de hand hanteren zij een pragmatische aanpak en geven zij concreet en bedrijfsgericht advies dat direct kan worden toegepast.

Waarvoor kunt u bij ons terecht?

  • Advisering over herstructureringsmogelijkheden van uw onderneming
  • Advisering over uw positie als bestuurder en/of aandeelhouder
  • Advisering ter zake schadebeperkende maatregelen in het geval van insolventie van een handelspartner
  • Advisering ter zake de overname uit faillissement van (een onderdeel van) een onderneming

Voor wie werken wij?

Wij treden op voor vrijwel alle soorten ondernemingen, van klein tot groot, waaronder ook voor internationale concerns en de daarbij betrokken functionarissen.

Door ons wereldwijde netwerk kunnen wij ook zaken met een grensoverschrijdend karakter succesvol voor u behandelen.

Naast de herstructureringspraktijk voeren wij een uitgebreide insolventiepraktijk. Onze advocaten worden zeer frequent door de rechtbanken benoemd als bewindvoerder in surséances of curator in faillissementen.

Lees hier alles over de faillissementen die wij in behandeling hebben.