MVO beleid Van Benthem & Keulen

Van Benthem & Keulen hecht een groot belang aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Waarom? Omdat wij graag ons steentje willen bijdragen aan een duurzame, betrokken en sociale maatschappij. Daarom richten wij ons MVO beleid op 3 pijlers:

  • Maatschappelijke verantwoordelijkheid
  • Lokale en Sociale betrokkenheid
  • Duurzame bedrijfsvoering

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

Vanuit onze maatschappelijke verantwoordelijkheid helpen wij organisaties waarbij maatschappelijk belang centraal staat. Zo is Van Benthem & Keulen partner van Pro Bono Connect. Pro Bono Connect is dé bemiddelaar in Nederland tussen maatschappelijke organisaties die juridische hulp nodig hebben en advocatenkantoren die gratis juridisch advies willen verlenen.

Lokale en Sociale betrokkenheid

Wij hechten groot belang aan lokale en sociale betrokkenheid. Binnen ons kantoor is bijvoorbeeld een medewerker van UW in dienst (UW helpt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt bij het verkrijgen van passend werk)

Daarnaast investeren wij in lokale social return initiatieven. Wij participeren in het social return project van de Gemeente Utrecht. Dit betekent onder andere dat wij inkopen bij sociale ondernemingen of sociale werkvoorzieningen. Zo werken wij bijvoorbeeld al ruim 3 jaar samen met sociale werkvoorziening Reinaerde voor onze kerstpakketten.

Ook hebben wij al jaren een partnership met Universiteit Utrecht. In samenwerking met de faculteit rechtsgeleerdheid van Universiteit Utrecht hebben wij in 2020 samen Utrecht Law Clinic opgericht. Het doel van Utrecht Law Clinic is om rechtenstudenten waardevolle werkervaring op te laten doen en jonge ondernemers, startups en scale-ups uit de regio Utrecht, te helpen met gedegen juridische adviezen, of met bijstand in een juridische procedure. Dit alles onder professionele pro bono begeleiding van docenten rechtsgeleerdheid van de Universiteit Utrecht en de juridische professionals van Van Benthem & Keulen.

Daarnaast zijn wij ook actief om (juridische) bijdrages te leveren aan lokale sportverenigingen.

Duurzame bedrijfsvoering

Wij stimuleren onze medewerkers om met de fiets of het openbaar vervoer naar kantoor te komen. Ook hebben onze medewerkers een digitale werkplek waardoor het voor medewerkers gemakkelijker is om thuis te werken of buiten spitstijden te reizen.

Daarnaast wordt ons kantoor schoongemaakt zonder gebruik te maken milieuverontreinigende (schoonmaak-)middelen. Ons schoonmaakbedrijf voldoet aan de hoogste Europese standaarden op dit terrein.

Wilt u meer informatie over ons MVO beleid? Neem dan contact op met: