Over ons

Van Benthem & Keulen is een fullservicekantoor in advocatuur en notariaat dat al meer dan 80 jaar bestaat. Met ruim 100 juridische professionals richten wij ons op juridische dienstverlening aan grote en middelgrote ondernemingen en instellingen. Bij de start van ons kantoor was de ambitie van onze oprichters H.C.A. van Benthem en F.B. Keulen om het vak van advocaat op hoog niveau uit te oefenen.
Die ambitie is tot op de dag van vandaag in ons DNA verankerd.

De nieuwe standaard in legal

Van het generalistische advocatenkantoor dat we medio vorige eeuw waren, zijn we gaan bewegen naar een gespecialiseerd kantoor dat cliënten op alle vlakken bedient, zowel in de advocatuur als in het notariaat. We hebben een vaste plaats in de top 20 van de grootste kantoren in Nederland. In de afgelopen decennia hebben wij een wereldwijd netwerk opgebouwd van toonaangevende, onafhankelijke advocatenkantoren die onze waarden, hoge normen en toewijding aan cliënten delen. Als onderdeel van ons wereldwijde netwerk van internationale diensten, zijn we lid van de gerespecteerde SCG Legal-groep met meer dan 120 partnerkantoren in ruim 60 landen. Zowel in 2019 als in 2021 en 2023 werden wij door zakelijke beslissers gekozen tot de beste juridische dienstverlener in Nederland (MT1000).

Wij richten ons met name op grote en middelgrote organisaties en instellingen binnen de sectoren Tech, Banking & Finance, Retail, Healthcare, Vastgoed, Industry & Renewables en Overheid.

Wij maken legal verbindend

In onze dienstverlening zijn we transparant, pragmatisch en oplossingsgericht. U mag van ons meer verwachten dan juridische expertise alleen. We verbinden legal en business met elkaar. Dit vertaalt zich er in de praktijk naar dat wij eerst meedenken vanuit uw businessuitdaging, om pas daarna de juridische uitdaging aan te gaan. We luisteren, vragen door en adviseren pas dan de voor u meest passende oplossing.

Wij maken legal multidisciplinair

Organisaties moeten in een steeds complexer speelveld alles overzien en de juiste richting vinden. Daarbij zijn de vraagstukken die voorliggen vaak multidisciplinair van aard. Wij helpen u graag door de diepgaande gespecialiseerde kennis van de disciplines die we in huis hebben, voor u samen te brengen in een multidisciplinaire aanpak voor uw uitdaging.

Wij maken legal vernieuwend

Raad van Advies
Met onze Raad van Advies spreken wij over het aansluiten van onze dienstverlening op ontwikkelingen in de markt. De Raad van Advies bestaat uit General Counsel uit de top van het bedrijfsleven, een Legal Techspecialist en een specialist in dienstenvernieuwing.

General Counsel Innovatie Platform
Ons General Counsel Innovatie Platform bestaat uit een groep van veertig General Counsel en innovatiespecialisten en is gericht op het stimuleren van vernieuwing van bedrijfsjuridische afdelingen.

CFO Advisory Board en Raden van Advies op sectorniveau
Onze CFO Advisory Board en diverse Raden van Advies op sectorniveau, ten slotte, zijn onze kritische sparringpartners. Met hen bespreken we trends, ontwikkelingen en specifieke uitdagingen. Ook zij inspireren ons om onze dienstverlening verder te vernieuwen.

Dankzij onze kennisdeling en discussies met de hierboven genoemde partijen verzekeren wij ons van een meer dan up-to-date kennis van uw business uitdagingen, zodat wij uw organisatie optimaal van dienst kunnen zijn.

Wij maken legal toegankelijk

Bij toegankelijke juridische dienstverlening op topniveau hoort een bijpassende service. Onze juridische experts zijn dan ook uitstekend bereikbaar en zijn er volledig op gericht om u te helpen.

Voor onze relaties ontwikkelden wij daarnaast 'vanDienst'. Een optelsom van vier praktische services waarin wij kosteloos onze kennis met u delen. Zo kunt u onder andere telefonisch op het hoogste niveau sparren over juridische zaken die u daarna desgewenst zelf kunt afhandelen. Of u kunt deelnemen aan iura actua, onze permanente nascholing voor bedrijfsjuristen. Met onze Legal Updates houden we u op de hoogte van de laatste juridische ontwikkelingen.

Onze tweewekelijkse podcast Licht op Legal informeert u tenslotte in 15 minuten op een praktische wijze over juridische actualiteiten.  

Diversiteit & Inclusie 

Wij staan in nauwe verbinding met elkaar en met de maatschappij. Dat betekent dat wij openstaan voor andermans ideeën, argumenten en visies: van collega’s, cliënten, leveranciers en van de samenleving waar wij onderdeel van uitmaken. Wij verwachten dat iedereen herkent dat ieder individu uniek is. Wij accepteren en waarderen de verschillen die ons bijzonder maken en stimuleren een werkomgeving waarin iedereen zichzelf kan zijn en zich ontwikkelt. Eerlijkheid, respect, vertrouwen, openheid en gelijke behandeling zijn hierin de norm.

 

Dagelijks Bestuur

Client Services en Marketing & Communicatie

HR & Recruitment