Wouter Koelewijn
Advocaat | Partner Zorg & Sociaal domein

Wouter Koelewijn

Advocaat | Partner Zorg & Sociaal domein

Wouter Koelewijn is sinds mei 2015 als advocaat werkzaam bij Van Benthem & Keulen in de praktijkgroep Zorg & Sociaal domein. Vanaf 2018 is Wouter partner bij Van Benthem & Keulen en geeft hij leiding aan de praktijkgroep Zorg & Sociaal domein.

Na afronding van zijn rechtenstudie aan de Universiteit Leiden is Wouter aan deze universiteit gepromoveerd op een onderzoek naar toepassing van privacy enhancing technologies bij elektronische gegevensuitwisselingsprocessen. 

Sinds 2007 is hij werkzaam als advocaat en heeft hij zich in zijn praktijk toegelegd op het gezondheidsrecht en privacy recht. Met name vraagstukken en geschillen op het gebied van bekostiging, regulering, zorgcontractering en samenwerking in de gezondheidszorg behoren tot zijn expertisegebied. Daarnaast beschikt hij over diepgaande kennis van privacyrecht en gegevensverwerkingsrecht in zorgdomein en publieke domein.

Wouter publiceert en doceert regelmatig over thema's op zijn expertisegebieden. Ook levert hij graag een bijdrage aan de vakinhoudelijke ontwikkeling van zijn relaties en treedt op als spreker bij de iura actua, module Zorg.

Specialismen

  • Gezondheidsrecht
  • Samenwerking, bekostiging, tarief- en budgetregulering
  • Zorgcontractering
  • Privacy en patiëntendossiers
  • Sociaal domein en langdurige zorg
  • Toezicht- en handhaving

Meer over Wouter Koelewijn

Wouter is Lid van de Raad van Toezicht Stichting De Waarden (Kraamzorg), Bestuurslid van de Vereniging voor Gezondheidsrecht en als Universitair Docent Gezondheidsrecht verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en het Law Centre for Health and Life. Daarnaast is hij annotator van Gezondheidsrecht Updates (GZR Updates).

In 2018 is Wouter verkozen tot de beste advocaat gezondheidsrecht in de verkiezing van Zorgvisie, in de categorie IT-recht.

Chambers: Testimonials van cliënten over Wouter Koelewijn

Wouter Koelewijn is a top lawyer and also a very kind and humble human being. It's a pleasure working with him.


Band 3, Chambers 2024