Licht op Legal: De Wet toetreding Zorgaanbieders (WTZA) en de Governancecode zorg 2022: Wat verandert er voor zorgaanbieders?

06-09-2022

Dit is aflevering 67 van Licht op Legal. In deze aflevering spreekt Wouter Koelewijn, partner en advocaat Gezondheidszorg bij Van Benthem & Keulen, over de Wet toetreding Zorgaanbieders (WTZA) en de Governancecode zorg 2022 die per 1 januari van dit jaar in werking zijn getreden. De nieuwe wet en de aanpassing van de Governancecode zorgen ervoor dat bestaande zorgaanbieders hun bestuursstructuur onder de loep moeten nemen en dat er voor nieuwe zorgaanbieders nieuwe regels gelden als ze willen toetreden tot de zorgmarkt.

In deze aflevering van Licht op Legal bespreekt Wouter de vier belangrijkste veranderingen. Wouter legt uit wat die veranderingen inhouden en wat de zorgaanbieders moeten doen om aan de nieuwe verplichtingen te voldoen. Wouter sluit de podcast af met tips voor zorgaanbieders.

Wilt u meer informatie over de Wet toetreding Zorgaanbieders (WTZA) en de Governancecode 2022? Neem dan contact op met Wouter Koelewijn.

Heeft u suggesties voor een onderwerp of wilt u dat onze experts hun licht laten schijnen op uw juridische vraagstuk? Stuur dan een mail naar [email protected].

Licht op Legal kunt u via deze pagina (Google Chrome), Spotify, Apple Podcasts of uw eigen favoriete podcastapp beluisteren.

Specialist(en)