Coronavirus (COVID-19)

Op dit moment zijn er geen coronamaatregelen meer van kracht. Nederland is sinds 23 maart 2022 weer open, waarmee de onwerkelijke impact op de gezondheid en de bewegingsruimte van de wereldwijde bevolking alweer ver achter ons lijkt. Maar hoe zit het met de bewegingsruimte van uw onderneming? Heeft u tijdens de crisis gebruik gemaakt van de corona steunmaatregelen en wordt u binnenkort geconfronteerd met de terugbetaling van uw belastingschuld? Vanaf 1 oktober 2022 is de terugbetalingsplicht gestart en krijgen ondernemers standaard vijf jaar de tijd om de belastingschuld af te lossen. Ondernemers met meer dan € 10.000 aan coronabelastingschulden en die voorzien dat zij niet aan deze termijn kunnen voldoen, kunnen om een verlenging hiervan vragen tot maximaal zeven jaar.

Verkeert uw onderneming als gevolg van de coronamaatregelen in zwaar weer? Dan is het goed te weten van welke steunmaatregelen u (nog) gebruik kunt maken en wat u moet doen om reeds ontvangen overheidssteun goed af te wikkelen. Zo is er een einde gekomen aan de NOW-regeling, maar dient u mogelijk nog wel (op tijd) een definitieve berekening op te vragen. Wel zijn er nog een aantal sectorspecifieke maatregelen van kracht. Daarnaast heeft het kabinet een kredietfaciliteit, het Time-out-arrangement, oftewel TOA-krediet, geïntroduceerd voor ondernemers met schulden die, met gebruikmaking van de Wet homologatie onderhands akkoord (de WHOA), een doorstart willen maken.

Wat kan Van Benthem & Keulen voor u betekenen?

Heeft u vragen over de nu nog geldende steunmaatregelen, voorziet u moeilijkheden in de aflossing van uw belastingschuld of wilt u meer informatie over het TOA-krediet en / of juridische begeleiding in een WHOA-procedure? Van Benthem & Keulen helpt u graag zo goed mogelijk. Omdat de onderwerpen die nu spelen expertises overstijgen en een multidisciplinaire aanpak vragen, hebben wij een multidisciplinair corona team bestaande uit specialisten voor specifieke onderwerpen, zoals arbeid, commerciële contracten & litigation, corporate, herstructurering, de WHOA en zorg. Neem gerust contact op met één van onze specialisten. Zij helpen u graag.