Licht op Legal: Terugbetaling van coronaschulden: Hoe gaat u hiermee om?

18-10-2022

Dit is aflevering 70 van Licht op Legal. In deze aflevering gaat Margreet Eveleens-van der Zwaag, advocaat Herstructurering & Insolventie bij Van Benthem & Keulen, in op de terugbetaling van coronaschulden en teveel ontvangen NOW-steun.

Ondernemers kregen vanaf 2020 te maken met (financiĆ«le) coronamaatregelen. Zij konden onder andere bijzonder uitstel van betaling bij de Belastingdienst aanvragen en gebruik maken van NOW-steun. De terugbetaling van de belastingschuld die is opgebouwd als gevolg van deze maatregelen is op 1 oktober 2022 gestart. Ondernemers krijgen dan in principe 5 jaar de tijd om de belastingschuld af te lossen. Maar hoe gaat u dit doen? Wat betekent dit voor uw onderneming, waar moet u op letten en wat moet en kunt u doen als u enorme schulden heeft?  

In deze podcast bespreekt Margreet aan de hand van praktische stappen wat u als ondernemer kunt en moet doen en waar u op moet letten. Daarnaast geeft zij handige tips.

Wilt u meer weten over dit onderwerp? Neem dan contact op met Margreet Eveleens-van der Zwaag.

Heeft u suggesties voor een onderwerp of wilt u dat onze experts hun licht laten schijnen op uw juridische vraagstuk? Stuur dan een mail naar [email protected].

Licht op Legal kunt u via deze pagina (Google Chrome), Spotify, Apple Podcasts of uw eigen favoriete podcastapp beluisteren.

 

Specialist(en)