Licht op Legal: Zorgfraude: Over de Wet Bibob en andere mogelijkheden voor fraudebestrijding in het sociaal domein

19-10-2021

Dit is aflevering 46 van Licht op Legal. In deze aflevering spreekt Wouter Koelewijn, partner en advocaat Zorg & Sociaal domein bij Van Benthem & Keulen, over de wettelijke mogelijkheden voor gemeenten bij het voorkomen en bestrijden van zorgfraude.

Op 1 augustus 2020 is de reikwijdte van de Wet Bibob uitgebreid en kan een integriteitsonderzoek ook worden gedaan bij aanbestedingen in het sociaal domein. In deze podcast bespreekt Wouter op welke wijze de Wet Bibob ingezet kan worden bij de aanbesteding van overheidsopdrachten in het sociaal domein. Daarnaast legt hij uit welke juridische en praktische ontmoedigingsmaatregelen gemeenten kunnen nemen ter voorkoming en ter bestrijding van zorgfraude met persoonsgebonden budgetten (PGB’s).

Wilt u meer informatie over de toepassing van de Wet Bibob in het sociaal domein en de ontmoedigingsmogelijkheden van PGB-fraude? Neem dan contact op met Wouter Koelewijn.

Heeft u suggesties voor een onderwerp of wilt u dat onze experts hun licht laten schijnen op uw juridische vraagstuk? Stuur dan een mail naar [email protected].

Licht op Legal kunt u via deze pagina (Google Chrome), Spotify, Apple Podcasts of uw eigen favoriete podcastapp beluisteren.

Specialist(en)