Daniël Schuilwerve
Advocaat Herstructurering & Insolventie

Daniël Schuilwerve

Advocaat Herstructurering & Insolventie

Daniël Schuilwerve is sinds december 2020 als advocaat werkzaam bij Van Benthem & Keulen in de praktijkgroep Herstructurering & Insolventie.

Wat Daniël onderscheidt als advocaat is het vermogen om financiële en bedrijfseconomische vraagstukken juridisch te duiden. Gedreven door een sterk rechtvaardigheidsgevoel gaat Daniël steeds op zoek naar de juridisch juiste maar tevens pragmatische oplossing.

Specialismen

  • Ondersteuning van de curatoren en bewindvoerders bij de afwikkeling van faillissementen en surséances van betaling
  • Adviseren en procederen op gebied van het insolventierecht
  • Adviseren en procederen over ondernemingsrechtelijke vraagstukken

Meer over Daniël Schuilwerve

Daniël behaalde zijn bachelordiploma Rechtsgeleerdheid in 2018 aan de Universiteit Utrecht. In 2019 studeerde hij af in de richting Law & Finance (cum laude) aan de Universiteit van Amsterdam (UvA). Zijn afstudeerscriptie schreef hij over de waardering van schadevergoedingsvorderingen als gevolg van garantieschendingen na bedrijfsovernames. Hierbij werd hij begeleid door professoren van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid (FdR) en de Faculteit Economie en Bedrijfskunde (FEB).

Na zijn afstuderen is Daniël als juridisch medewerker bij Van Benthem & Keulen gestart en heeft hij gelijktijdig het mastervak Goederenrecht- en Insolventierecht aan de Vrije Universiteit (VU) gevolgd.

Daniël is lid van de Vereniging voor Jonge Insolventierecht Advocaten en de Vereniging Jonge Balie Midden-Nederland.