Licht op Legal: Turboliquidatie: Wat verandert er voor ondernemingen per 15 november 2023?

22-08-2023

Dit is aflevering 90 van Licht op Legal. In deze aflevering gaat Martijn van Steensel, partner en kandidaat-notaris Ondernemingsrecht bij Van Benthem & Keulen, in op de tijdelijke wet transparantie turboliquidatie die per 15 november 2023 in werking treedt.

Turboliquidatie is de ontbinding (op eigen initiatief) van rechtspersonen zonder baten. Per 15 november 2023 treedt de ‘tijdelijke wet transparantie turboliquidatie’ in werking met als doel de transparantie bij turboliquidatie te vergroten.

In deze podcast legt Martijn uit wat het liquideren van een onderneming is. Daarna zoomt hij in op de tijdelijke wet transparantie turboliquidatie. Hij legt uit wat een turboliquidatie is, wat er verandert per 15 november aanstaande en welke maatregelen geïntroduceerd worden. Martijn sluit de podcast af met praktische aandachtspunten voor ondernemers en bedrijfsjuristen.

 Wilt u meer weten over de ‘tijdelijke wet transparantie turboliquidatie’? Neem dan contact op met Martijn van Steensel.

Heeft u suggesties voor een onderwerp of wilt u dat onze experts hun licht laten schijnen op uw juridische vraagstuk? Stuur dan een mail naar [email protected].

Licht op Legal kunt u via deze pagina (Google Chrome), Spotify, Apple Podcasts of uw eigen favoriete podcastapp beluisteren.

Specialist(en)