ESG & Retail

In de Retail speelt ESG een steeds grotere rol. In de eerste plaats omdat duurzaamheid steeds vaker een criterium voor consumenten is bij de aankoop van producten of diensten.  Ondernemingen spelen hierop in door hun ESG-beleid uit te dragen en te vermelden hoe duurzaam hun producten en diensten zijn. Dit heeft ook tot gevolg dat Europa de consumentenbescherming op dit vlak meer en meer wenst te reguleren. Sprekende voorbeelden van initiatieven zijn de voorstellen voor:

  • een Europese Richtlijn Duurzaamheidsclaims; en
  • een Europese Richtlijn ter bevordering van reparatie van goederen.

Waar moet u op letten / praktische tips

  • Hoe gaat uw organisatie om met de rol van ESG binnen de retail
  •  Welke verplichtingen zijn er al of moeten nog worden geïmplementeerd
  • Houdt belangrijke thema's als ESG levend binnen uw organisatie

Wat kan van Benthem & Keulen voor u betekenen?

Ons ESG team houdt u up to date wat betreft de komst of wijziging van wet- en regelgeving en de gevolgen die dit heeft voor de bedrijfsvoering. Ook kunnen wij adviseren over de vraag of de bedrijfsvoering compliant is met de bestaande of aankomende wet- en regelgeving.

Ons multidisciplinair ESG team bestaat uit specialisten die enerzijds specialistische kennis hebben op hun vakgebied en anderzijds veel kennis hebben van ESG en de wet- en regelgeving daarvan. Zij zijn gewend om samen te werken en vanuit de uitdagingen en vraagstukken vanuit een organisatie te werken. Daardoor kunnen zij heel specifiek en organisatiegericht met u meedenken over uw huidige situatie en kunnen zij snel in kaart brengen welke nieuwe ESG-verplichtingen specifiek voor uw organisatie gelden.

Heeft u vragen over de ontwikkelingen op het gebied van ESG of het implementeren van ESG-regels in uw onderneming? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze specialisten.