Licht op Legal: Duurzaamheidsclaims: Waar moet u als organisatie rekening mee houden?

18-04-2023

Dit is aflevering 82 van Licht op Legal. In deze aflevering gaat Mariska Nijenhof-Wolters, partner en advocaat Commercial Contracting & Dispute Resolution bij Van Benthem & Keulen, in op duurzaamheidsclaims.

Per 1 februari 2023 is in Nederland de Code voor Duurzaamheidsreclame in werking getreden. Daarnaast ligt er momenteel een voorstel bij de Europese Commissie voor een nieuwe Europese richtlijn inzake groene claims. Kortom, er is veel veranderd en er staan ook veranderingen op stapel rond duurzaamheidsclaims.

In deze podcast legt Mariska uit wat een duurzaamheidclaim is, wanneer je een duurzaamheidsclaim mag gebruiken én wanneer sprake is van greenwashing. Daarnaast legt zij uit wat de gevolgen van de nieuwe regels zijn voor organisaties. Mariska sluit de podcast af met praktische tips en acties die organisaties nu al kunnen ondernemen.

Wilt u meer informatie over duurzaamheidsclaims? Neem dan contact op met Mariska Nijenhof-Wolters.

Heeft u suggesties voor een onderwerp of wilt u dat onze experts hun licht laten schijnen op uw juridische vraagstuk? Stuur dan een mail naar [email protected].

Licht op Legal kunt u via deze pagina (Google Chrome), Spotify, Apple Podcasts of uw eigen favoriete podcastapp beluisteren.

 

Specialist(en)