ESG & Supply Chain

Door onder meer de globalisering en uitbesteding van arbeid zijn toeleveringsketens potentieel lastiger te beheersen en doorgronden. Veel bedrijven willen erop toezien dat hun toeleveranciers voldoen aan hun ESG-doelstellingen en/of zullen (in de toekomst) verplicht zijn ervoor te zorgen dat alle partijen uit de keten voldoen aan ESG-regelgeving. Voor supply chain management en contracten met toeleveranciers worden de ESG-doelstellingen daarom steeds belangrijker. Weet u welke regelgeving er mogelijk op u afkomt en wat de impact daarvan is op uw supply chain of contractuele afspraken met uw toeleveranciers? Hoe bereidt u zich hierop voor?

Waar moet u op letten/ praktische tips

  • Zorg ervoor dat u goed op de hoogte bent van de rol van ESG binnen de supply chain van uw onderneming
  • Kijk goed welke ESG-verplichtingen uw onderneming heeft en wat u kan of mag verwachten u van uw leveranciers en afnemers

Wat kan van Benthem & Keulen voor u betekenen

Ons ESG team houdt u up to date wat betreft de komst of wijziging van wet- en regelgeving en de gevolgen die dit heeft voor de bedrijfsvoering. Ook kunnen wij adviseren over de verplichtingen die u als onderneming heeft en wat de gevolgen daarvan zijn voor afspraken met leveranciers en afnemers.

Ons multidisciplinair ESG team bestaat uit specialisten die enerzijds specialistische kennis hebben op hun vakgebied en anderzijds veel kennis hebben van ESG en de wet- en regelgeving daarvan. Zij zijn gewend om samen en vanuit de uitdagingen en vraagstukken vanuit een onderneming te werken. Daardoor kunnen zij heel specifiek en ondernemingsgericht met u meedenken over uw huidige situatie en kunnen zij snel in kaart brengen welke nieuwe ESG-verplichtingen specifiek voor uw onderneming gelden.

Heeft u vragen over de ontwikkelingen op het gebied van ESG of het implementeren van ESG-regels in uw onderneming? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met één van onze specialisten.