ESG & Investeringen

Investeerders zoals banken en verzekeraars, pensioenfondsen, private equity-huizen en organisatie zien steeds vaker het belang van verantwoord investeren in. Indien aandacht aan ESG wordt besteed komt dit ten goede aan het risicomanagement en de waardecreatie van de onderneming. Slechte ESG-prestaties worden juist als indicator van een niet-toekomstbestendige investering gezien. Waarom? Omdat dit kan leiden tot reputatie-, fysieke of financiële schade. Investeerders stellen zich dan ook steeds vaker kritisch op als organisaties te weinig vooruitgang boeken op het gebied van ESG. 

Waardecreatie door ESG 

ESG kan op verschillende gebieden van waarde zijn. Zo kan de omzet groeien, kunnen de kosten dalen, biedt het strategische vrijheid om te ondernemen, kunnen investeringen voor een langere termijn worden aangegaan met het oog op een beter resultaat, kunnen de kosten van kapitaalverschaffing dalen wegens aantrekkelijkere financieringsopties en kan er gebruik worden gemaakt van strategische premies. Het is dan ook van belang dat u een goed beeld heeft van de ESG-factoren waarmee binnen uw onderneming waardecreatie kan worden bereikt. 

Wat kunnen wij voor u betekenen? 

Ons team biedt de mogelijkheid om voor u in kaart te brengen welke ESG-factoren van belang zijn voor waardecreatie van uw organisatie of bij een investering. Wij helpen u hierbij graag op weg.