×
Home  »  Competition & EU  »  Overheden & Mededinging

Overheden & Mededinging

Niet alleen bedrijven en instellingen krijgen te maken met het mededingingsrecht, dit geldt ook voor (semi-)overheden en publiek-private samenwerkingsverbanden wanneer zij producten en diensten op de markt aanbieden. Wanneer is dit het geval en waar moet u dan rekening mee houden? Onze specialisten adviseren u graag over de gedragsregels van de Wet Markt & Overheid.

Overweegt uw overheidsinstelling om financiering of andere voordelen te verstrekken aan marktpartijen? Dan moet rekening worden gehouden met de staatssteunregels. Laat u niet afschrikken door deze regels. Zij bieden veel mogelijkheden om projecten in diverse sectoren financieel te steunen. Onze specialisten kunnen die mogelijkheden voor u in kaart brengen en helpen u graag met de implementatie daarvan. Daarnaast geeft ons team regelmatig cursussen over de toepassing van de staatssteunregels in de praktijk.

Naast overheidsinstellingen adviseert het team Competition & EU ook andere (markt)partijen over de toepassing van het staatssteunrecht en de Wet Markt & Overheid. Steunontvangers of concurrenten daarvan kunnen bijvoorbeeld belang hebben bij een onderzoek of een steunmaatregel in een gegeven situatie rechtmatig is verleend.