Licht op Legal: De Letter of Intent: Hoe gaat u daar in de praktijk mee om?

16-04-2024

Dit is aflevering 106 van Licht op Legal. In deze aflevering gaat Steven Storm, partner en advocaat Corporate / M&A bij Van Benthem & Keulen, in op de Letter of Intent (LOI). 

Het proces tot aan- of verkoop van een onderneming omvat meerdere stadia. Het proces begint pas echt met de intentie van koper en verkoper om tot een transactie te komen. Vervolgens kunnen partijen gedurende de rest van het proces die intentie verder uitwerken tot een definitieve transactie.  Deze intentie wordt vaak vastgelegd in een Letter of Intent (ook wel LOI of intentieovereenkomst).

In deze podcast legt Steven uit wat een Letter of Intent is en welke rol die speelt in een overnameproces. Daarnaast bespreekt Steven wat er meestal in de Letter of Intent geregeld wordt. Steven sluit de podcast af met praktische tips voor bedrijfsjuristen en ondernemers. 

Wilt u meer informatie over dit onderwerp? Neem dan contact op met Steven Storm. 

Heeft u suggesties voor een onderwerp of wilt u dat onze experts hun licht laten schijnen op uw juridische vraagstuk? Stuur dan een mail naar lichtoplegal@vbk.nl.

Licht op Legal kunt u via deze pagina (Google Chrome), Spotify, Apple Podcasts of uw eigen favoriete podcastapp beluisteren.

Specialist(en)