Mathilde van Velzen-de Boer
Advocaat Bestuursrecht en Omgevingsrecht

Mathilde van Velzen-de Boer

Advocaat Bestuursrecht en Omgevingsrecht

Mathilde van Velzen-de Boer is sinds maart 2019 als advocaat werkzaam bij Van Benthem & Keulen in de praktijkgroepen Bestuursrecht en Omgevingsrecht. 

Mathilde werkt sinds 2015 in de advocatuur en is gespecialiseerd in het algemeen Bestuursrecht en het Omgevingsrecht. Zij houdt zich daarbinnen onder andere bezig met het natuurbeschermingsrecht en stikstof, toezicht en handhavingskwesties, ruimtelijke ordening en huisvestingsvraagstukken. Zij publiceert daar regelmatig over. Mathilde procedeert voor en adviseert aan overheden, het bedrijfsleven en particulieren. 

Wat Mathilde kenmerkt als advocaat is haar vermogen om complexe dossiers snel te doorgronden en haar persoonlijke aanpak. Zij is toegewijd en heeft oog voor alle betrokken belangen.

Specialismen

  • Omgevingsrecht
  • Natuurbeschermingsrecht en stikstof
  • Bestuursrecht
  • Toezicht en handhaving
  • Milieurecht

Meer over Mathilde van Velzen-de Boer

Mathilde studeerde rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Utrecht, waar zij haar master Staats- en Bestuursrecht cum laude afrondde. In 2023 heeft Mathilde de Grotius Specialisatieopleiding Algemeen Bestuursrecht cum laude afgerond.

Mathilde is lid van de Vereniging voor Milieurecht (VMR), de Vereniging van Milieurecht Advocaten (VMA) en de Vereniging voor Bestuursrecht (VAR).