Licht op Legal: Spoedwet aanpak stikstof: Wat betekent dit voor u?

20-10-2020

Dit is aflevering 22 van Licht op Legal. In deze aflevering gaat Mathilde van Velzen-de Boer, advocaat Omgevings- en Bestuursrecht bij Van Benthem & Keulen, in op de Spoedwet aanpak stikstof (SAS) die per 1 januari 2020 is ingegaan. Het doel van die wet is de stikstofbelasting op Natura 2000-gebieden te verminderen, natuur te herstellen en de toestemmingsverlening voor activiteiten zoals woningbouw weer vlot te trekken.

In deze podcast bespreekt Mathilde drie belangrijke onderdelen uit de SAS: de reikwijdte van de vergunningplicht, de drempelwaarde en het stikstofregistratiesysteem. Zij vertelt waar je als bedrijfs-/overheidsjurist en als ondernemer binnen onder andere de bouw- en vastgoedsector rekening mee moet houden.

Heeft u vragen over stikstof, bijvoorbeeld in relatie tot uw project, of wilt u meer informatie over de Spoedwet aanpak stikstof? Neem dan contact op met Mathilde van Velzen-de Boer.

Heeft u suggesties voor een onderwerp of wilt u dat onze experts hun licht laten schijnen op uw juridische vraagstuk? Stuur dan een mail naar [email protected].

Licht op Legal kunt u via deze pagina (Google Chrome), Spotify, Apple Podcasts of uw eigen favoriete podcastapp beluisteren.

Specialist(en)