Bastiaan Wallage
Advocaat | Associate Partner Zorg & Sociaal domein en Bestuursrecht

Bastiaan Wallage

Advocaat | Associate Partner Zorg & Sociaal domein en Bestuursrecht

Bastiaan Wallage is sinds juli 2016 als advocaat en sinds januari 2024 ook als associate partner werkzaam bij Van Benthem & Keulen in de praktijkgroepen Bestuursrecht en Zorg & Sociaal domein.

Bastiaan heeft zowel de master ondernemingsrecht, als staats- en bestuursrecht afgerond aan de Universiteit Leiden.

Bastiaan is gespecialiseerd in het gezondheidsrecht en algemeen bestuursrecht. Hij werkt vooral voor gemeentelijke overheden (waaronder zorgregio's), bestuursorganen, wetenschappelijke verenigingen en zorg- en welzijnsinstellingen, waaronder ziekenhuizen en farmaceuten. Bastiaan is naast zijn werk in de advocatuur als docent en onderzoeker verbonden aan de Universiteit van Amsterdam. 

Op 5 juli 2022 is Bastiaan aan de Universiteit Leiden gepromoveerd op het proefschrift over het recht op vrije artsenkeuze als onderdeel van het Nederlandse zorgstelsel.

Specialismen

  • Adviseren en procederen op het gebied van bestuursrecht, sociaal domein en gezondheidsrecht
  • Werkzaamheden in diverse deelgebieden die het stelsel van de gezondheidszorg raken

Meer over Bastiaan Wallage

Bastiaan is lid van de Geschillencommissie Sociaal Domein en toezichthouder bij een zorgaanbieder in de geestelijke gezondheidszorg. Daarnaast is hij lid van de Vereniging voor Bestuursrecht, de Vereniging voor Gezondheidsrecht, het Nederlands Juristen Comité voor de Mensenrechten en de Vereniging Jonge Balie.
Ook is Bastiaan annotator van Gezondheidsrecht Updates (GZR Updates).

Bastiaan coördineert de zaken die via Pro Bono Connect bij Van Benthem & Keulen binnenkomen.