Kirsten Maes
Advocaat Commercial Contracting & Dispute Resolution en Aansprakelijkheid & Verzekering

Kirsten Maes

Advocaat Commercial Contracting & Dispute Resolution en Aansprakelijkheid & Verzekering

Kirsten Maes is sinds 2015 als advocaat werkzaam bij Van Benthem & Keulen in de praktijkgroepen Commercial Contracting & Dispute Resolution en Aansprakelijkheid & Verzekering. Kirsten is gespecialiseerd in het aansprakelijkheidsrecht, contractenrecht en burgerlijk procesrecht. Zij adviseert en procedeert over de meest uiteenlopende vraagstukken binnen de voornoemde rechtsgebieden.

Naast haar werkzaamheden als advocaat, is Kirsten verbonden aan de Universiteit Utrecht als universitair docent en onderzoeker. Aan dezelfde universiteit is Kirsten op 30 oktober 2020 gepromoveerd op het proefschrift over 'Secundaire aansprakelijkheid'. Ook publiceert zij regelmatig artikelen in onder meer de wetenschappelijke tijdschriften Aansprakelijkheid, Verzekering & Schade (AV&S), Tijdschrift voor Vergoeding Personenschade (TVP) en het Nederlands Tijdschrift voor Burgerlijk Recht (NTBR). Daarnaast verzorgt Kirsten lezingen en cursussen over het contractuele en buitencontractuele aansprakelijkheidsrecht en treedt zij regelmatig op als (externe) gastspreker op congressen, waaronder in 2017 op de opleidingsdag voor de Rechtspraak (SSR), in 2021 voor de Vereniging van Letselschade Advocaten (LSA) en in 2022 voor de Vereniging voor Burgerlijk Recht (VBR). Kirsten treedt met haar kennis over het (secundaire) aansprakelijkheidsrecht bovendien regelmatig op als expert in de media, waaronder als hoofdgast in Dr. Kelder & Co en in de uitzendingen van het RTL nieuws en EditieNL (RTL4).

Specialismen

  • Aansprakelijkheidsrecht
  • Contractenrecht
  • Burgerlijk procesrecht

Meer over Kirsten Maes

Kirsten volgde haar bachelor rechtsgeleerdheid binnen het honoursprogramma van het Utrecht Law College van de Universiteit Utrecht (cum laude). Ook haar Master privaatrecht behaalde zij aan de Universiteit Utrecht (cum laude). Tijdens haar studie publiceerde Kirsten wetenschappelijke artikelen op het gebied van het contractenrecht, het beslagrecht en het aansprakelijkheidsrecht. In 2015 ontving Kirsten de Molengraaff Instituut Scriptieprijs voor haar scriptie 'De reikwijdte van de zorgplicht van secundaire, private partijen'. In 2016 won zij met dezelfde scriptie de landelijke scriptieprijzen van de Stichting Beer Impuls en later dat jaar van JBL&G. In 2020 werd Kirsten uitgeroepen tot ‘Mr. van de week’ en in 2021 werd Kirsten benoemd tot ‘runner-up’ voor de Young Talent Awards van Sdu en Advocatie.

Kirsten is lid van de Nederlandse Vereniging voor Procesrecht en van de Vereniging voor Sport en Recht.