Legal Design en het van toepassing verklaren en ter hand stellen van algemene voorwaarden

06-08-2021

Algemene voorwaarden; hoe zat het ook alweer? Naast het (laten) opstellen van passende algemene voorwaarden voor uw business, is het van toepassing verklaren (stap 1) en ter hand stellen (stap 2) van die algemene voorwaarden evenzo belangrijk. Maar hoe voorkomt u dat de algemene voorwaarden van uw contractwederpartij van toepassing zijn? Op welke manier kunt u vervolgens uw algemene voorwaarden geldig ter hand stellen om te voorkomen dat deze vernietigd kunnen worden?

In samenwerking met Getting the picture hebben Mariska Nijenhof-Wolters, Gert Jan Boeve en Anouk Lankhaar een stroomschema opgesteld om u en uw medewerkers in de alledaagse praktijk te helpen bij het doorlopen van stap 1 en 2.

In aanvulling op deze infographic frissen Mariska, Gert Jan en Anouk in een 5 delige Legal Update reeks uw kennis op over (Legal Update 1) het van toepassing verklaren en ter handstellen van uw algemene voorwaarden, (Legal Update 2) exoneratiebedingen, (Legal Update 3) vrijwaringen, (Legal Update 4) garantiebepalingen en (Legal Update 5) een recht- en forumkeuze in uw algemene voorwaarden. Zij sluiten de Legal Update reeks af met een aflevering van Licht op Legal, onze tweewekelijkse juridische podcast. 

Download hier de infographic    

Specialist(en)