Nino Solisa
Advocaat Arbeid & Pensioen

Nino Solisa

Advocaat Arbeid & Pensioen

Nino Solisa is sinds augustus 2022 als advocaat werkzaam bij Van Benthem & Keulen in de praktijkgroep Arbeid & Pensioen.

Nino is in 2019 beëdigd als advocaat. Voordat hij de overstap naar Van Benthem & Keulen maakte, werkte hij bij Lexence te Amsterdam binnen het team Arbeidsrecht. Nino adviseert en procedeert op alle belangrijke gebieden van het arbeidsrecht, waaronder collectief en individueel ontslag (al dan niet van statutair bestuurders), concurrentiegeschillen en reorganisaties.

Nino onderscheidt zich als advocaat met zijn cliëntgerichte en pragmatische aanpak, waarmee hij zijn cliënten resultaatgericht begeleidt bij hun juridische problemen.

Specialismen

  • Arbeidsovereenkomst en arbeidsvoorwaarden
  • Disfunctioneren en ontslag
  • CAO en medezeggenschap
  • Concurrentie- en relatiebedingen
  • Reorganisaties
  • Inhuur zelfstandigen (zzp)

Meer over Nino Solisa

Nino studeerde Bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen, waar hij zijn Bachelor Rechtsgeleerdheid en Master Privaatrecht behaalde.

Tijdens zijn studie heeft Nino zich toegelegd op het arbeids- en ondernemingsrecht, onder meer als vrijwilliger van de Rechtswinkel Groningen en als voorzitter van het Studentengenootschap voor Onderneming & Recht.

Nino is lid van de Vereniging voor Arbeidsrecht, de Vereniging Jonge Arbeidsrecht Advocaten, de Jonge Balie Midden-Nederland en aspirant-lid van de Vereniging Arbeidsrecht Advocaten Midden-Nederland.