Licht op Legal: Functioneringsbeoordelingen en waarschuwingen: Wat moet u vastleggen in een personeelsdossier en waarom?

25-07-2023

Dit is aflevering 89 van Licht op Legal. In deze aflevering gaat Nino Solisa, advocaat Arbeid & Pensioen bij Van Benthem & Keulen, in op het vastleggen van functioneringsgesprekken en waarschuwingen in het personeelsdossier.

Het beoordelen van werknemers, en het bijhouden van een personeelsdossier, is niet opgenomen in de wet. Toch is het vastleggen van functioneringsgesprekken en specifieke afspraken met medewerkers voor ondernemingen belangrijk. Waarom? Uit de rechtspraak blijkt dat een goed gedocumenteerd dossier essentieel is als je als werkgever ooit in de situatie komt dat je afscheid moet nemen van een werknemer.

In deze podcast gaat Nino in op de term (personeels) dossiervorming. Nino geeft concrete voorbeelden en praktische tips over hoe u het functioneren van medewerkers en het maken van afspraken vastlegt, wat u moet vastleggen en hij bespreekt waar u op moet letten.

Wilt u meer informatie over het vastleggen van functioneringsgesprekken, afspraken en de daarbij voortvloeiende dossiervorming? Neem dan contact op met Nino Solisa.

Heeft u suggesties voor een onderwerp of wilt u dat onze experts hun licht laten schijnen op uw juridische vraagstuk? Stuur dan een mail naar [email protected].

Licht op Legal kunt u via deze pagina (Google Chrome), Spotify, Apple Podcasts of uw eigen favoriete podcastapp beluisteren.

Specialist(en)