Marcel Ruygvoorn
Advocaat | Partner Commercial Contracting & Dispute Resolution, Bouwrecht en Competition & EU

Marcel Ruygvoorn

Advocaat | Partner Commercial Contracting & Dispute Resolution, Bouwrecht en Competition & EU

Marcel Ruygvoorn is sinds 1996 als advocaat en sinds 2004 ook als partner werkzaam bij Van Benthem & Keulen. Marcel geeft leiding aan de praktijkgroepen Commercial Contracting & Dispute Resolution, Bouwrecht en Competition & EU.

Naast zijn werk als advocaat en partner bij Van Benthem & Keulen is Marcel als hoogleraar verbonden aan de Universiteit Utrecht, waarbij hij invulling geeft aan de Leerstoel "Nationaal en internationaal commercieel contracteren" bij de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie.

In 2009 is hij gepromoveerd met zijn proefschrift “Afgebroken onderhandelingen en de juridische kwalificatie van voorbehouden”. Marcel werkt sinds 1996 in de advocatuur en is daarvoor werkzaam geweest als bedrijfsjurist bij de Koninklijke Shell Groep.

Wat Marcel onderscheidt als advocaat is zijn motto “Schikken als het kan, procederen op het scherpst van de snede als het moet!”.

Van september 2016 tot en met januari 2020 was Marcel lid van het Dagelijks Bestuur van Van Benthem & Keulen.

Marcel levert gaat een bijdrage aan vakinhoudelijke ontwikkelingen en is regelmatig spreker bij de iura actua Contractenrecht. Ook is hij één van de vaste experts bij de podcast 'Licht op Legal' van Van Benthem & Keulen.

Specialismen

  • Aansprakelijkheidsrecht
  • Bouwrecht (installatietechniek)
  • Burgerlijk procesrecht
  • Contractenrecht
  • Geschillenbeslechting
  • (Precontractuele) aansprakelijkheid

Meer over Marcel Ruygvoorn

Na zijn studie in Leiden volgde Marcel de postacademische Grotius Specialisatieopleiding Vervoersrecht en de Beroepsopleiding Bedrijfsjuristen.

Marcel is lid van de Nederlandse Vereniging voor Procesrecht (NVvP) en zit in de redactie van het tijdschrift Bedrijfsjuridische Berichten. Daarnaast is Marcel honorair universitair docent privaatrecht aan het Molengraaff Instituut (Universiteit Utrecht) en vervult hij diverse gastdocentschappen (onder andere voor De Juridische Academie, de Academie voor de Rechtspraktijk, de SSR, de Stichting Beroepsopleiding Bedrijfsjuristen, de VU Law Academy en het CPO).

Less is more; voldoet ons contractenrecht nog?

Marcel Ruygvoorn is op 7 maart 2023 geïnstalleerd als bijzonder hoogleraar Nationaal en Internationaal Commercieel Contracteren aan de Universiteit Utrecht.

Bent u benieuwd naar zijn oratie en de resultaten uit het onderzoek dat Marcel hield onder een representatieve groep bedrijfsjuristen en general counsel bij nationale en internationale bedrijven? Vraag dan vrijblijvend het het e-book van zijn oratie aan.