Marcel Ruygvoorn geïnstalleerd als bijzonder hoogleraar Nationaal en Internationaal Commercieel Contracteren aan de Universiteit Utrecht

08-03-2023

Gisteren werd onze advocaat en partner Marcel Ruygvoorn geïnstalleerd als bijzonder hoogleraar Nationaal en Internationaal Commercieel Contracteren aan de Universiteit Utrecht.

Commerciële contracten worden steeds ingewikkelder. Wat vroeger op de ‘achterkant van een bierviltje’ werd geregeld, vereist nu vaak een duimdik contract. Waar komt deze ontwikkeling vandaan en wat betekent dit voor de totale transactiekosten? 

Tegelijkertijd is er in het bedrijfsleven een brede behoefte aan simpeler contracten. Dat blijkt uit het onderzoek van Marcel. Marcel hield een enquête onder een representatieve groep bedrijfsjuristen en general counsels bij nationale en internationale bedrijven.

Wilt u meer informatie over de oratie en het onderzoek "Less is more; bedrijven hebben behoefte aan praktisch contractenrecht"? Lees dan hier het volledige persbericht of neem contact op met Marcel Ruygvoorn.

Specialist(en)