Licht op Legal: Vijf maanden na inwerkingtreding van de WHOA: Wat zijn de lessen?

01-06-2021

Dit is aflevering 37 van Licht op Legal. In deze aflevering gaat Frank Nowee, partner en advocaat Herstructurering & Insolventie bij Van Benthem & Keulen, in op de lessen die we kunnen trekken na vijf maanden Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA). De WHOA is op 1 januari 2021 in werking getreden en biedt de mogelijkheid voor het herstructureren van schulden buiten faillissement. 

In deze podcast gaat Frank kort in op de WHOA en wanneer er gebruik gemaakt kan worden van de WHOA. Vervolgens staat Frank stil bij de belangrijkste uitspraken van de afgelopen vijf maanden en deelt hij zijn praktijkervaring vanuit zijn rol als herstructureringsdeskundige. Aansluitend geeft Frank tips aan zowel bedrijven die in problemen zitten als crediteuren.  

Wilt u meer weten over de WHOA? Luister dan ook naar aflevering 20 en aflevering 21 van Licht op Legal waarin Frank en Alice van der Schee de WHOA uitgebreid bespreken. U kunt ook contact opnemen met Frank Nowee.

Heeft u suggesties voor een onderwerp of wilt u dat onze experts hun licht laten schijnen op uw juridische vraagstuk? Stuur dan een mail naar lichtoplegal@vbk.nl.

Licht op Legal kunt u via deze pagina (Google Chrome), Spotify, Apple Podcasts of uw eigen favoriete podcastapp beluisteren.

Specialist(en)