Licht op Legal: De WHOA: Herstructurering nieuwe stijl (deel 2)

06-10-2020

Dit is aflevering 21 van Licht op Legal. In deze aflevering gaat Frank Nowee, partner en advocaat Herstructurering & Insolventie bij Van Benthem & Keulen, in op het wetsvoorstel Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA). Deze aflevering is deel 2 van een tweeluik over het wetsvoorstel.

Er ontstaat door de WHOA een nieuwe mogelijkheid voor het herstructureren van schulden buiten faillissement. Het wetsvoorstel van de WHOA is op 26 mei 2020 met algemene stemmen aangenomen door de Tweede Kamer en wordt vandaag (6 oktober 2020) in de Eerste Kamer als hamerstuk afgedaan. Daarmee zal de wet binnenkort in werking treden.

In deze podcast legt Frank uit wat dit wetsvoorstel betekent voor schuldeisers en leveranciers. Daarnaast bespreekt Frank waar je op moet letten bij het beoordelen van een voorstel volgens de WHOA procedure en hoe je zelf een WHOA procedure kan opstarten.

Wilt u meer weten over de WHOA? Luister dan naar aflevering 20 van Licht op Legal. In deze aflevering bespreekt Alice wat er gaat veranderen als de WHOA in werking treedt en wat de WHOA betekent voor ondernemingen met teveel schulden. U kunt ook contact opnemen met Frank Nowee.

Heeft u suggesties voor een onderwerp of wilt u dat onze experts hun licht laten schijnen op uw juridische vraagstuk? Stuur dan een mail naar [email protected].

Licht op Legal kunt u via deze pagina (Google Chrome), Spotify, Apple Podcasts of uw eigen favoriete podcastapp beluisteren.

Specialist(en)