Licht op Legal: De WHOA: Herstructurering nieuwe stijl (deel 1)

22-09-2020

Dit is aflevering 20 van Licht op Legal. In deze aflevering gaat Alice van der Schee, partner en advocaat Herstructurering & Insolventie bij Van Benthem & Keulen, in op het wetsvoorstel Wet Homologatie Onderhands Akkoord (WHOA). Deze aflevering is deel 1 van een tweeluik over het wetsvoorstel.

Er ontstaat door de WHOA een nieuwe mogelijkheid voor het herstructureren van schulden buiten faillissement. Het wetsvoorstel van de WHOA is op 26 mei 2020 met algemene stemmen aangenomen door de Tweede Kamer en ligt nu bij de Eerste Kamer. De verwachting is dat het binnenkort in de Eerste Kamer behandeld wordt.

In deze podcast legt Alice uit wat de WHOA is, wat er gaat veranderen als de WHOA in werking treedt en wat de WHOA betekent voor ondernemingen met teveel schulden. In de volgende aflevering (aflevering 21) zal Frank Nowee ingaan op wat dit wetsvoorstel betekent voor schuldeisers en leveranciers.

Wilt u meer weten over de WHOA? Neem dan contact op met Alice van der Schee.

Heeft u suggesties voor een onderwerp of wilt u dat onze experts hun licht laten schijnen op uw juridische vraagstuk? Stuur dan een mail naar lichtoplegal@vbk.nl.

Licht op Legal kunt u via deze pagina (Google Chrome), Spotify, Apple Podcasts of uw eigen favoriete podcastapp beluisteren.

Specialist(en)