Petra klein Gunnewiek
Advocaat | Partner Aansprakelijkheid & Verzekering en Zorg & Sociaal domein

Petra klein Gunnewiek

Advocaat | Partner Aansprakelijkheid & Verzekering en Zorg & Sociaal domein

Petra klein Gunnewiek is sinds oktober 2011 als advocaat werkzaam bij Van Benthem & Keulen in de praktijkgroepen Aansprakelijkheid & Verzekering en Zorg & Sociaal domein. Per 1 januari 2016 geeft Petra leiding aan de praktijkgroep Aansprakelijkheid & Verzekering. Sinds januari 2018 is zij partner.

Petra legt zich al sinds 2005 binnen de advocatuur toe op het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht en het gezondheidsrecht. Na haar beëdiging als advocaat, is zij bij een tweetal nichekantoren op het gebied van personenschade en arbeidsrecht werkzaam geweest.

Wat Petra onderscheidt als advocaat is dat zij in haar werk op een creatieve, maar ook praktische wijze antwoord probeert te geven op de rechtsvragen die haar worden voorgelegd. Petra voelt zich erg op haar gemak in de procespraktijk en zij ziet iedere procedure - of het nu gaat om een verzoekschriftprocedure, een deelgeschil of een bodemprocedure - als een uitdaging om een goed resultaat te bereiken.

Naast medische aansprakelijkheid heeft werkgeversaansprakelijkheid de bijzondere aandacht van Petra. Daarnaast adviseert en procedeert Petra op het gebied van verkeersaansprakelijkheid, kwalitatieve aansprakelijkheid en productaansprakelijkheid. Ook een geschil over de omvang van de schade (en met name de causaliteit) gaat Petra niet uit de weg. Petra is bovendien gespecialiseerd in verzekeringsrechtelijke vraagstukken.

Petra levert graag een bijdrage aan de vakinhoudelijke ontwikkeling van haar relaties en treedt op als spreker bij de iura actua, module Zorg.

Specialismen

  • Aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht
  • Gezondheidsrecht

Meer over Petra klein Gunnewiek

Petra is in augustus 2004 afgestudeerd in de richting Nederlands privaatrecht.

Petra is Lid van de vereniging voor Letselschade Advocaten (LSA) en de vereniging Gezondheidsrecht (VGR). Daarnaast is Petra vaste annotator van het tijdschrift Jurisprudentie Aansprakelijkheidsrecht (JA) en auteur van het hoofdstuk Sport en Spel in het Handboek Personenschade.