Dennis Apperloo
Advocaat | Associate Partner Banking & Finance

Dennis Apperloo

Advocaat | Associate Partner Banking & Finance

Dennis Apperloo is sinds januari 2024 als advocaat en associate partner werkzaam bij Van Benthem & Keulen in het team Banking & Finance. 

Dennis is sinds 2011 advocaat. Voordat hij de overstap naar Van Benthem & Keulen maakte, heeft hij bij twee internationale kantoren gewerkt. 

Dennis richt zich op financial regulatory vraagstukken en begeleidt zijn cliënten (o.a. banken, betaalinstellingen en verzekeraars) onder meer bij markttoegang, financial regulatory strategy vraagstukken, scoping en handhaving door DNB en AFM.

Daarnaast adviseert en begeleidt Dennis zijn cliënten bij Wwft-vraagstukken en wordt hij meermaals gevraagd om externe reviews uit te voeren ten behoeve van een overname of op verzoek van een toezichthouder. 

Ook adviseert Dennis diverse “non-financials” over toezichtrechtelijke vraagstukken. Dit betreft onder meer cliënten die werkzaam zijn in de telecom-, automotive-, energie- en distributiesector. 

Wat Dennis onderscheidt als advocaat is dat hij op een pragmatische wijze meedenkt met zijn cliënten. Hij bekijkt financial regulatory vraagstukken vanuit een multidisciplinair- en risicobeheerperspectief, waarbij hij een scherp oog heeft voor een efficiënte implementatie en werkwijze. Door diverse secondments bij cliënten weet Dennis op welke wijze cliënten efficiënt en effectief geadviseerd willen worden. Cliënten waarderen hierbij de kennis en oplossingsgerichte benadering van Dennis. 

Dennis verzorgt regelmatig trainingen bij zijn cliënten.

Specialismen

  • Financiële toezichtwetgeving (Wft)
  • Anti-witwaswetgeving (Wwft)
  • Lease
  • Zorgplichten van financiële instellingen 

Meer over Dennis Apperloo

Dennis is lid van de Nederlandse Vereniging voor Financieel Recht en neemt regelmatig als spreker deel aan seminars over de toepassing van Wwft-wetgeving. Daarnaast is Dennis lid van diverse expertisegroepen.