Van Benthem & Keulen lanceert haar eigen podcast ''Licht op Legal''

14-01-2020

Vandaag, 14 januari 2020, introduceert Van Benthem & Keulen haar eigen podcast “Licht op Legal”.

Licht op Legal is een tweewekelijkse podcast van Van Benthem & Keulen. In 15 minuten bespreken de juridische experts van Van Benthem & Keulen actuele juridische ontwikkelingen, pragmatisch vertaald naar de impact op organisaties.

Per aflevering staat één juridisch onderwerp centraal. Na een korte uiteenzetting van het onderwerp en de laatste jurisprudentie, worden praktijkvoorbeelden en de belangrijkste do’s en don’ts besproken. De podcasts zijn no-nonsense, helder en gericht op de praktijk.

Licht op Legal is gericht op bedrijfsjuristen, overheidsjuristen, HR-managers en andere juridisch verantwoordelijken zoals CFO’s.  

Johan Koggink, directeur: “Kennis delen is wat bij Van Benthem & Keulen centraal staat. Dat doen wij al met onze permanente nascholing IURA ACTUA voor bedrijfsjuristen, onze Masterclass Arbeidsrecht voor HR Managers en onze Legal Updates. Dit alles als onderdeel van ons serviceconcept vanDienst. Wij zien podcasting als een mooie aanvulling op deze kanalen van kennisdeling.” Carida Kleijn, marketing manager: “Ook blijven wij innoveren om onze doelgroepen te voorzien van relevante informatie over de juridische actualiteit. Met podcasting bieden wij onze doelgroepen de mogelijkheid om on-demand onze podcast te beluisteren. Je bepaalt zelf waar, wanneer. Heel efficiënt en praktisch dus!”

Bij de introductie van Licht op Legal staan 3 afleveringen live:

  1. Ontslagrecht onder de WAB: wat betekent dat voor de onderhandelingspositie? door Anne Haverkort, partner en advocaat Arbeidsrecht
  2. Afgebroken onderhandelingen: hoe zat het ook alweer? Wat is de laatste jurisprudentie en waar moet je op letten? door Marcel Ruygvoorn, partner en advocaat Commercial Contracting & Dispute Resolution
  3. De AVG: wanneer ben je gezamenlijke verantwoordelijk en wat moet je regelen? door Elze ‘t Hart, advocaat Information Technology & Privacy

Licht op Legal is te vinden via Spotify, Apple Podcasts of een andere podcastapp. Ook kunt u kijken op www.vbk.nl/lichtoplegal.

Specialist(en)