Oratie Justine van Lochem aan de Rijksuniversiteit Groningen

09-06-2023

Vandaag, vrijdag 9 juni 2023, vindt om 16:15 de oratie van onze collega, prof. mr. dr. Justine van Lochem in de aula van het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen . De titel van Van Lochems inaugurele rede luidt ‘Huurrecht: tussen contract, bescherming en beleidsdoelen’.

Huurders en verhuurders gaan met elkaar een huurovereenkomst aan, vaak bedoeld voor een lange termijn. In beginsel dient een dergelijke overeenkomst aan partijen de zekerheid te bieden dat teruggevallen kan worden op wat is afgesproken. De huurbescherming, kenbaar bij het sluiten van de huurovereenkomst, kan partijen daarin beperken. Beleid van de overheid gedurende de huurovereenkomst, dat vormgegeven kan worden als een tijdelijke noodmaatregel maar ook als wetswijziging, kan een verdere inperking opleveren waar partijen mee om moeten zien te gaan, constateert Justine van Lochem. 

Vandaag wordt Justine als bijzonder hoogleraar Huurrecht vanwege de Vereniging van Huurrecht Advocaten (VHA) aan de Rijksuniversiteit Groningen geïnstalleerd. 

De ceremonie is via een livestream te volgen. Klik hier voor de livestream.

Wilt u meer informatie over de oratie en de leerstoel van Justine? Lees dan hier het volledige persbericht.

Specialist(en)