Juridische thema-avond Masterclass Roadshow groot succes

19-04-2018

Donderdag 19 april 2018 vond op het kantoor van Van Benthem & Keulen één van de verdiepende thema-avonden van de Medical Business Masterclass Roadshow plaats. Dit keer werden de jonge zorgprofessionals van de stichting Medical Business bijgepraat over de verschillende juridische thema’s in de zorg.

Onder leiding van de hoofdredacteur van het artsenvakblad Medisch Contact, Hans van Santen, openden Wouter Koelewijn en Annelouk Luigies de avond. Tijdens een korte presentatie lieten zij de professionals kennismaken met juridische structuren in de zorg en bespraken zij de wijze waarop een ZBC kan worden geconstrueerd.

Ernst Kuipers, voorzitter van de Raad van Bestuur van het Erasmus MC, nam daarna het stokje over en besprak de geschiedenis en de toekomst van de ziekenhuiszorg. Specifiek ging hij daarbij in op fusies en overnames in de zorg. Klaas Meersma en Maartje de Jong (beiden advocaat bij AKD) haakten aan op dit onderwerp en bespraken hetzelfde thema vanuit juridisch perspectief. Uiteindelijk besloot Paul Korte, voorzitter van de Vereniging Innovatieve Geneesmiddelen, de avond met een mooie voordracht over de wet- en regelgeving in de geneesmiddelenbranche.

Van Benthem & Keulen kijkt met veel plezier terug op deze geslaagde avond en is de stichting Medical Business zeer dankbaar voor de succesvolle samenwerking.

Specialist(en)