Collega Juliette Wareman schrijft samen met Erik van Emden het boek “De door de Ondernemingskamer benoemde tijdelijk beheerder van aandelen”.

01-09-2020

Onze collega Juliette Wareman heeft samen met Erik van Emden een boek geschreven “De door de Ondernemingskamer benoemde tijdelijk beheerder van aandelen”.

Een beheerder van aandelen kan door de Ondernemingskamer ten aanzien van specifieke aandelen worden benoemd. Vanaf het moment van benoeming heeft deze beheerder in ieder geval het aan deze aandelen verbonden stemrecht.

In het boek gaan Juliette en Erik in op de benoeming, taak, aansprakelijkheid en andere facetten van de beheerder van aandelen. Juliette Wareman, advocaat Corporate M&A bij VBK: “In het boek belichten wij alle facetten van het beheer en wat nu nog onduidelijk is. Wij bieden beheerders praktische handvatten hoe zij om kunnen gaan met situaties waarover de wet en jurisprudentie nog geen uitsluitsel geven.'' Kortom een boek voor bedrijven, advocaten en andere personen die in aanraking komen met de Ondernemingskamer.

Het boek is uitgegeven door Ars Aequi in de Prinsengrachtenreeks en vanaf 1 september 2020 beschikbaar.

Juliette: ''Wij hebben het boek met heel veel plezier geschreven. Mocht je vragen hebben over dit onderwerp dan denk ik altijd graag mee. Je kunt mij daarvoor vrijblijvend een berichtje sturen via Linkedin of via [email protected]''.

Specialist(en)