Vanmiddag promoveert onze advocaat Bastiaan Wallage op het onderwerp 'Het recht op vrije artsenkeuze'

05-07-2022

Vanmiddag, dinsdag 5 juli 2022 om 13.45 uur promoveert onze advocaat, Bastiaan Wallage, aan de Universiteit Leiden op het onderwerp ‘Het recht op vrije artsenkeuze’.

In het Nederlandse zorgstelsel is veel geschreven over het ‘recht op vrije artsenkeuze’. Dit betreft het recht van de patiënt om zelf een arts van voorkeur te kunnen kiezen. In het gezondheidsrecht wordt dit gezien als een fundamenteel recht van de patiënt. Echter, in rechtsbronnen wordt de grondslag van het recht op vrije artsenkeuze nauwelijks benoemd of uitgewerkt. Hoe zit dat nu? Is het recht op vrijheid van artsenkeuze eigenlijk wel fundamenteel rechtelijk beschermd? En, voor zover dat het geval is, welke gevolgen heeft dat voor het Nederlandse gezondheidszorgstelsel? Deze vraagstukken heeft Bastiaan Wallage in zijn proefschrift: ‘Het recht op vrije artsenkeuze binnen het Nederlandse zorgstelsel' onderzocht.

Wilt u meer informatie over het promotieonderzoek of over dit onderwerp? Lees dan hier het volledige persbericht of neem contact op met Bastiaan Wallage.

Specialist(en)