Licht op Legal: Wijziging in de Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (WAM): Wat betekent dit voor verzekeraars?

14-11-2023

Dit is aflevering 96 van Licht op Legal. In deze aflevering gaat Lisan Homan, advocaat Aansprakelijkheid & Verzekering bij Van Benthem & Keulen, in op de veranderingen in de Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (WAM) die per 23 december 2023 in werking treedt.

De Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (WAM) wijzigt per 23 december 2023 als gevolg van de implementatie van de zesde Europese richtlijn motorrijtuigenverzekering in het Nederlands recht.

In deze podcast bespreekt Lisan hoe de wet er nu uitziet, hoe de Nederlandse wetgever de nieuwe EU richtlijn implementeert en wat er gaat veranderen per 23 december 2023. Daarnaast legt zij uit welke impact de aankomende wijzigingen in de Wegenverkeerswet heeft op de WAM. Daarbij gaat zij in het bijzonder in op voertuigen zoals elektrische fietsen, fatbikes en steps. Lisan sluit de podcast af met praktische tips voor WAM-verzekeraars en particuliere aansprakelijkheidsverzekeraars.

Wilt u meer weten over de veranderingen in de Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen? Neem dan contact op met Lisan Homan.

Heeft u suggesties voor een onderwerp of wilt u dat onze experts hun licht laten schijnen op uw juridische vraagstuk? Stuur dan een mail naar [email protected].

Licht op Legal kunt u via deze pagina (Google Chrome), Spotify, Apple Podcasts of uw eigen favoriete podcastapp beluisteren.

Specialist(en)