Licht op Legal: Wetsvoorstel Tijdelijke Betalingsuitstelwet 2020: Wat betekent de wet voor schuldeisers en schuldenaars?

14-07-2020

Dit is aflevering 16 van Licht op Legal. In deze aflevering gaat Alice van der Schee, partner en advocaat Herstructurering & Insolventie bij Van Benthem & Keulen, in op het wetsvoorstel Tijdelijke Betalingsuitstelwet 2020.

Het wetsvoorstel Tijdelijke Betalingsuitstelwet 2020 biedt een schuldenaar de mogelijkheid om de rechtbank te vragen de behandeling van een jegens hem ingediende faillissementsaanvraag aan te houden of verhaalacties van schuldeisers te schorsen als hij in liquiditeitsnood is gekomen door COVID-19 en daardoor zijn bedrijfsvoering niet zoals gebruikelijk heeft kunnen voortzetten. In deze podcast bespreekt Alice het doel en de inhoud van dit wetsvoorstel. Vervolgens licht zij de voorwaarden toe en sluit zij af met praktische tips. Wilt u meer informatie over dit wetsvoorstel en de impact hiervan op uw organisatie? Neem dan contact op met Alice van der Schee.

Heeft u suggesties voor een onderwerp of wilt u dat onze experts hun licht laten schijnen op uw juridische vraagstuk? Stuur dan een mail naar [email protected].

Licht op Legal kunt u via deze pagina (Google Chrome), Spotify, Apple Podcasts of uw eigen favoriete podcastapp beluisteren.

Specialist(en)