Licht op Legal: Wet kwaliteitsborging voor het bouwen: Waar moet u vanaf 1 januari 2024 rekening mee houden?

03-10-2023

Dit is aflevering 93 van Licht op Legal. In deze aflevering gaat Frederike Linssen, advocaat en Counsel Bouwrecht en (overheids)aansprakelijkheid bij Van Benthem & Keulen, in op de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen.

De Wet kwaliteitsborging voor het bouwen (Wkb) treedt per 1 januari 2024 in werking. In deze podcast legt Frederike uit wat de Wkb vanuit het privaatrecht betekent voor opdrachtgevers, aannemers en bouwbedrijven. Frederike legt uit welke vijf wijzigingen er zijn en bespreekt uitgebreid de drie belangrijkste wijzigingen: de waarschuwingsplicht, de introductie van een opleverdossier en de verschuiving van de aansprakelijkheid bij oplevering. Daarnaast geeft Frederike aan wanneer de diverse onderdelen uit de Wkb in werking treden. Frederike sluit af met handige tips voor de praktijk.

Wilt u meer informatie over de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen? Neem dan contact op met Frederike Linssen.

Heeft u suggesties voor een onderwerp of wilt u dat onze experts hun licht laten schijnen op uw juridische vraagstuk? Stuur dan een mail naar [email protected].

Licht op Legal kunt u via deze pagina (Google Chrome), Spotify, Apple Podcasts of uw eigen favoriete podcastapp beluisteren.

Specialist(en)