Licht op Legal: Werknemersparticipatie via certificering van aandelen: Welke voordelen biedt dit ondernemers?

08-09-2020

Dit is aflevering 19 van Licht op Legal. In deze aflevering gaan Steven Storm, advocaat en partner Corporate / M&A bij Van Benthem & Keulen, en Martijn van Steensel, kandidaat-notaris en partner bij Van Benthem & Keulen, in op de werknemersparticipatieregeling via certificering van aandelen.

Er is een toenemende trend dat bedrijven werknemers steeds meer financieel willen laten deelnemen in ondernemingen. Dat kan door werknemers aandeelhouder te maken, maar ook door aandelen te certificeren. Voordeel van deze laatste regeling is dat je als onderneming zelf ‘in control’ blijft.

In deze podcast gaan Steven en Martijn in op hoe de werknemersparticipatie via de certificering van aandelen werkt en wat het betekent voor de zeggenschap binnen de organisatie. Daarnaast bespreken zij de stappen die een organisatie moet zetten om de werknemersparticipatieregeling via certificering van aandelen in te richten.

Wilt u meer weten over werknemersparticipatie via certificering van aandelen? Neem dan contact op met Steven Storm of Martijn van Steensel.

Heeft u suggesties voor een onderwerp of wilt u dat onze experts hun licht laten schijnen op uw juridische vraagstuk? Stuur dan een mail naar [email protected].

Licht op Legal kunt u via deze pagina (Google Chrome), Spotify, Apple Podcasts of uw eigen favoriete podcastapp beluisteren.

Specialist(en)