Licht op Legal: Transparantie verplicht bij grondverkoop: Wat zijn de gevolgen voor overheden, projectontwikkelaars en bedrijfsjuristen?

08-03-2022

Dit is aflevering 55 van Licht op Legal. In deze aflevering gaan Alrik Bijkerk, advocaat Omgevingsrecht en Gebiedsontwikkeling en Anne Kusters, advocaat Aanbestedingsrecht bij Van Benthem & Keulen, in op het Didam-arrest.

De Hoge Raad heeft in het Didam-arrest van 26 november 2021 bepaald dat overheden op grond van het gelijkheidsbeginsel bij de verkoop van een onroerende zaak ruimte moeten bieden aan (potentiële) gegadigden om mee te dingen. Deze uitspraak heeft grote gevolgen voor de bestaande praktijk, waarbij overheden regelmatig één-op-één contracteren met een door hen verkozen marktpartij bij de verkoop van grond.

In deze podcast gaan Alrik en Anne in op het Didam-arrest. Zij bespreken vanuit hun eigen expertises wat de (mogelijke) gevolgen zijn voor overheden bij dergelijke transacties. Ook bespreken zij wat deze uitspraak betekent voor marktpartijen (o.a. projectontwikkelaars) en waar u als bedrijfsjurist rekening mee moet houden. Alrik en Anne sluiten de podcast af met tips aan overheids- en bedrijfsjuristen.

Wilt u meer informatie over het Didam-arrest en wat dit voor u kan betekenen? Neem dan contact op met Alrik Bijkerk of Anne Kusters.

Heeft u suggesties voor een onderwerp of wilt u dat onze experts hun licht laten schijnen op uw juridische vraagstuk? Stuur dan een mail naar [email protected]

Licht op Legal kunt u via deze pagina (Google Chrome), Spotify, Apple Podcasts of uw eigen favoriete podcastapp beluisteren.

Specialist(en)