Licht op Legal: Thuiswerken: Waar moet u op letten en welke afspraken moet u maken?

05-10-2021

Dit is aflevering 45 van Licht op Legal. In deze aflevering gaan Anne Haverkort, partner en advocaat Arbeidsrecht en Petra klein Gunnewiek, partner en advocaat Aansprakelijkheid & Verzekering bij Van Benthem & Keulen, in op thuiswerken.

Sinds 25 september 2021 is het thuiswerkadvies van de overheid veranderd. Vanaf deze datum geldt: “Werk thuis als het kan en op kantoor als het nodig is. Werkgevers en werknemers maken zelf afspraken over een goede verdeling tussen werk en thuis.”

In deze podcast bespreken Anne en Petra waar u op moet letten en welke afspraken u met uw medewerkers kan maken ten aanzien van thuiswerken. Wat zijn de rechten en plichten van uw medewerkers, hoe stemt u afspraken af met de OR en op welke manier legt u de afspraken vast? Anne bespreekt daarbij waar u op moet letten vanuit arbeidsrechtelijk perspectief en Petra gaat in op de zorgplicht die u als werkgever heeft.

Wilt u meer informatie over de arbeidsrechtelijke kaders van thuiswerken? Wilt u weten welke zorgplicht u heeft ten aanzien van thuiswerken? Neem dan contact op met Anne Haverkort of Petra klein Gunnewiek.

Heeft u suggesties voor een onderwerp of wilt u dat onze experts hun licht laten schijnen op uw juridische vraagstuk? Stuur dan een mail naar lichtoplegal@vbk.nl.

Licht op Legal kunt u via deze pagina (Google Chrome), Spotify, Apple Podcasts of uw eigen favoriete podcastapp beluisteren.

Specialist(en)