Licht op Legal: Milieubelastende activiteiten: Wat verandert er als de Omgevingswet in werking treedt?

20-09-2022

Dit is aflevering 68 van Licht op Legal. In deze aflevering gaat Monique Rus, partner en advocaat omgevings- en bestuursrecht bij Van Benthem & Keulen, in op het onderwerp milieubelastende activiteiten onder de Omgevingswet. Het begrip 'inrichting' uit de huidige Wet milieubeheer wordt onder de Omgevingswet vervangen door een regulering per milieubelastende activiteit. Wat betekent deze wijziging, wat zijn de veranderingen en wat betekent dit voor ondernemingen?

In deze podcast bespreekt Monique de belangrijkste wijzigingen en welke impact deze wijzigingen hebben voor ondernemingen. Monique sluit de podcast af met tips voor bedrijfsjuristen en functionarissen binnen ondernemingen die te maken hebben met milieubelastende activiteiten.

Wilt u meer informatie over milieubelastende activiteiten? Neem dan contact op met Monique Rus of lees de blogs die Monique en haar team geschreven hebben over dit onderwerp (september 2022). De blogs maken onderdeel uit van de blogreeks “Aftellen naar de Omgevingswet”.

Heeft u suggesties voor een onderwerp of wilt u dat onze experts hun licht laten schijnen op uw juridische vraagstuk? Stuur dan een mail naar lichtoplegal@vbk.nl.

Licht op Legal kunt u via deze pagina (Google Chrome), Spotify, Apple Podcasts of uw eigen favoriete podcastapp beluisteren.

Specialist(en)