Licht op Legal: Het publiceren van consumentenbeoordelingen: Aan welke regels moeten retailers voldoen?

26-07-2022

Dit is aflevering 65 van Licht op Legal. In deze aflevering gaat Anouk Lankhaar, advocaat Commercial Contracting & Dispute Resolution bij Van Benthem & Keulen, in op de regels rondom de publicatie van consumentenbeoordelingen voortvloeiend uit de Europese Richtlijn Modernisering Consumentenbescherming.

Per 28 mei 2022 zijn nieuwe Europese regels met betrekking tot consumentenbescherming in werking getreden. Deze nieuwe regels hebben een behoorlijke impact op de wijze waarop retailers vanaf nu moeten omgaan met het publiceren van consumentenbeoordelingen. Het gaat om beoordelingen die consumenten achterlaten bij het on- of offline aanbod van een product of dienst door een retailer.

In deze podcast bespreekt Anouk waar een retailer op moet letten als hij toegang biedt tot consumentenbeoordelingen om zo een boete van de ACM te voorkomen. Daarnaast gaat zij in op het leerstuk ‘oneerlijke handelspraktijken’ en de vraag wat wordt verstaan onder het (onrechtmatig) misleiden van consumenten bij het publiceren van consumentenbeoordelingen door een retailer. Anouk sluit de podcast af met tips voor retailers op dit gebied.  

Wilt u meer informatie over het publiceren van consumentenbeoordelingen en de Europese Richtlijn Modernisering Consumentenbescherming? Neem dan contact op met Anouk Lankhaar.

Heeft u suggesties voor een onderwerp of wilt u dat onze experts hun licht laten schijnen op uw juridische vraagstuk? Stuur dan een mail naar lichtoplegal@vbk.nl.

Licht op Legal kunt u via deze pagina (Google Chrome), Spotify, Apple Podcasts of uw eigen favoriete podcastapp beluisteren.

Specialist(en)