Licht op Legal: Grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer: Wat moet u als organisatie weten?

19-03-2024

Dit is aflevering 104 van Licht op Legal. In deze aflevering gaat Anne Haverkort, partner en advocaat Arbeidsrecht bij Van Benthem & Keulen, in op grensoverschrijdend gedrag.

Afgelopen woensdag, 13 maart 2024, lanceerde Mariƫtte Hamer, regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld, de nieuwe editie van de handreiking voor organisaties over seksueel grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. Deze handreiking volgt op een prototype dat in 2023 is verschenen. De belangrijkste verandering in deze nieuwe editie is een verbreding van de aanpak: van goed omgaan met meldingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag naar een strategie voor preventie en cultuurverandering binnen je organisatie.

In deze aflevering van Licht op Legal bespreekt Anne het juridisch kader van grensoverschrijdend gedrag. Daarnaast bespreekt zij de belangrijkste aandachtspunten bij het omgaan van een melding van grensoverschrijdend gedrag en gaat zij in op een recente uitspraak van het Hof Den Bosch. Anne sluit de podcast af met praktische tips.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp of heeft u een juridische vraag hierover? Neem dan contact op met Anne Haverkort.

Heeft u suggesties voor een onderwerp of wilt u dat onze experts hun licht laten schijnen op uw juridische vraagstuk? Stuur dan een mail naar [email protected].

Licht op Legal kunt u via deze pagina (Google Chrome), Spotify, Apple Podcasts of uw eigen favoriete podcastapp beluisteren.

Specialist(en)