Licht op Legal: Grensoverschrijdend gedrag en overeenkomsten: Waar moet u op letten?

03-05-2022

Dit is aflevering 59 van Licht op Legal. In deze aflevering gaat Marcel Ruygvoorn, partner en advocaat Commercial Contracting & Dispute Resolution bij Van Benthem & Keulen en tevens hoogleraar contractenrecht aan de Universiteit Utrecht, in op grensoverschrijdend gedrag in relatie tot bestaande en nieuw te sluiten overeenkomsten.

Aan de hand van diverse voorbeelden bespreekt Marcel onder andere de aandachtspunten in overeenkomsten, wanneer er – ingeval van grensoverschrijdend gedrag – sprake kan zijn van aansprakelijkheid of een recht om een overeenkomst te beëindigen, de rol van de zogenaamde code of conduct waarnaar in veel overeenkomsten wordt verwezen, waar u op moet letten bij de overname van een bedrijf en wat dit betekent voor het in dat kader te verrichten due diligence onderzoek.

Wilt u meer weten over grensoverschrijdend gedrag en waarop u moet letten bij bestaande en/of nieuw af te sluiten overeenkomsten? Neem dan contact op met Marcel Ruygvoorn.

Heeft u suggesties voor een onderwerp of wilt u dat onze experts hun licht laten schijnen op uw juridische vraagstuk? Stuur dan een mail naar [email protected].

Licht op Legal kunt u via deze pagina (Google Chrome), Spotify, Apple Podcasts of uw eigen favoriete podcastapp beluisteren.

Specialist(en)