Licht op Legal: Fraudefacturen: Wat zijn de (juridische) consequenties?

21-09-2021

Dit is aflevering 44 van Licht op Legal. In deze aflevering gaat Gert Jan Boeve, advocaat Commercial Contracting & Dispute Resolution bij Van Benthem & Keulen, in op fraudefacturen en de juridische consequenties daarvan.

Cybercrime, waaronder digitale fraudefacturen, komt steeds vaker voor. Deze toename wordt wel gelinkt aan het vele thuiswerken tijdens de coronacrisis. Afgelopen jaar zijn er diverse rechtszaken geweest waarin sprake was van een fraudefactuur. De vraag in deze situaties was: wie draait er voor dit soort oplichtingspraktijken op?

In deze podcast gaat Gert Jan in op deze vraag, maar ook op de vraag wat je moet doen als je een fraudefactuur hebt betaald. Daarnaast licht hij aan de hand van diverse voorbeelden toe wat factuurfraude is en bespreekt hij wie in die situaties de rekening van factuurfraude betaalde. Gert Jan sluit de podcast af met tips voor zowel bedrijfsjuristen als financieel administrateurs en controllers.

Wilt u meer informatie over factuurfraude? Neem dan contact op met Marcel Ruygvoorn.

Heeft u suggesties voor een onderwerp of wilt u dat onze experts hun licht laten schijnen op uw juridische vraagstuk? Stuur dan een mail naar lichtoplegal@vbk.nl.

Licht op Legal kunt u via deze pagina (Google Chrome), Spotify, Apple Podcasts of uw eigen favoriete podcastapp beluisteren.