Licht op Legal: Fraude en misbruik van vennootschappen: Hoe herkent u dit en wat kunt u er tegen doen?

11-01-2022

Dit is aflevering 51 van Licht op Legal. In deze aflevering gaat Juliette Wareman, advocaat Corporate/M&A bij Van Benthem & Keulen, in op fraude en misbruik van vennootschappen.

Nederland kent veel BV’s waarin een onderneming wordt gedreven. Op grond van de wet is de BV aansprakelijk voor haar verplichtingen. De personen die namens de BV handelen zijn dat in beginsel niet. Dat is goed om het ondernemersklimaat in Nederland te stimuleren, maar daar zit ook een keerzijde aan. Het biedt personen binnen een BV de ruimte om hier misbruik van te maken. Dit wordt ook wel aangeduid als misbruik van vennootschappen.

In deze podcast gaat Juliette in op hoe u misbruik van vennootschappen herkent en wat u als gedupeerde partij daartegen kunt doen. Daarnaast bespreekt zij waar zowel bedrijfsjuristen als verkopers op moeten letten bij het aangaan van overeenkomsten. Juliette sluit de podcast af met een aantal praktische tips.

Wilt u meer informatie over fraude en misbruik van vennootschappen? Neem dan contact op met Juliette Wareman.

Heeft u suggesties voor een onderwerp of wilt u dat onze experts hun licht laten schijnen op uw juridische vraagstuk? Stuur dan een mail naar [email protected].

Licht op Legal kunt u via deze pagina (Google Chrome), Spotify, Apple Podcasts of uw eigen favoriete podcastapp beluisteren.

Specialist(en)