Licht op Legal: Fraude door een bestuurder: Waar moet u als aandeelhouder op letten als de bestuurder van uw onderneming uw bedrijf of bedrijfsonderdeel verkoopt?

17-10-2023

Dit is aflevering 94 van Licht op Legal. In deze aflevering gaat Juliette Wareman, advocaat Corporate Litigation bij Van Benthem & Keulen, in op fraude door de bestuurder bij de verkoop van een onderneming.

Bij de verkoop van een onderneming of bedrijfsonderdeel heeft de bestuurder soms een ander (financieel) belang dan de vennootschap en haar aandeelhouders. De bestuurder heeft doorgaans wel de touwtjes in handen bij het proces rondom de verkoop. Dat leidt in de praktijk helaas af en toe tot het plegen van fraude door een bestuurder.

In deze podcast legt Juliette allereerst uit wat de plichten van een bestuurder zijn bij de verkoop van een onderneming of bedrijfsonderdeel. Vervolgens bespreekt zij aan de hand van een praktijkvoorbeeld waar het mis kan gaan en geeft zij tips aan aandeelhouders; wat kunnen zij doen om dit soort praktijken zoveel mogelijk te voorkomen en welke maatregelen kunnen zij op voorhand al nemen.

Wilt u meer informatie over fraude door een bestuurder? Neem dan contact op met Juliette Wareman.

Heeft u suggesties voor een onderwerp of wilt u dat onze experts hun licht laten schijnen op uw juridische vraagstuk? Stuur dan een mail naar [email protected].

Licht op Legal kunt u via deze pagina (Google Chrome), Spotify, Apple Podcasts of uw eigen favoriete podcastapp beluisteren.

Specialist(en)