Licht op Legal: ESG: Waar moet u beginnen?

19-09-2023

Dit is aflevering 92 van Licht op Legal. In deze aflevering gaat Maaike Kamps, advocaat Corporate/M&A en teamlead ESG bij Van Benthem & Keulen, in op het thema ESG en de juridische kaders.

Duurzaamheid is één van de strategische thema’s van (veel) ondernemingen. De komende jaren zal de aandacht voor dit onderwerp alleen maar toenemen. Niet alleen omdat de maatschappij dit verwacht, maar ook omdat er op het gebied van ESG veel Europese wet- en regelgeving op ondernemingen afkomt.

Waar begint u en aan welke verplichtingen moet u voldoen? In deze podcast bespreekt Maaike wat ESG is en gaat zij in op de twee belangrijkste Europese wetsinitiatieven; de CSRD en de CSDDD. Daarnaast legt zij uit wat de impact van de Europese wetgeving is op ondernemingen en hoe u als bedrijfsjurist en bestuurder aan de slag kunt gaan met ESG.

Wilt u meer weten over ESG? Neem dan contact op met Maaike Kamps of bezoek de ESG themapagina op onze website. Wilt u meer weten over de tijdlijn en de Vereisten inhoud bestuursverslag van de CSRD? Bekijk dan onze infographics (CSRD): Vereisten inhoud bestuursverslag en Tijdlijn inwerkingtreding CSRD. In onze nieuwsbrief ‘ESG Legal’ bundelen wij elk kwartaal alle verschenen blogs, podcasts en Legal Updates over dit onderwerp. Wilt u zich voor deze nieuwsbrief inschrijven? Dat kan via deze link.

Heeft u suggesties voor een onderwerp of wilt u dat onze experts hun licht laten schijnen op uw juridische vraagstuk? Stuur dan een mail naar [email protected].

Licht op Legal kunt u via deze pagina (Google Chrome), Spotify, Apple Podcasts of uw eigen favoriete podcastapp beluisteren.

Specialist(en)