Licht op Legal: De Wmcz 2018 treedt per 1 juli 2020 in werking. Wat betekent deze wet voor zorgaanbieders en wat moeten zij vanaf 1 juli 2020 geregeld hebben?     

19-05-2020

Dit is aflevering 12 van Licht op Legal. In deze aflevering gaat Bas van Schelven, advocaat Zorg & Sociaal domein bij Van Benthem & Keulen, in op de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen 2018 (Wmcz 2018) die per 1 juli 2020 in werking treedt.   

De vernieuwde Wmcz is bedoeld om cliëntmedezeggenschap in de zorg te verbeteren. Wat betekent deze wet voor u als zorgaanbieders? Wanneer bent u Wmcz 2018-proof? Welke Wmcz-verplichtingen zijn vervallen? In deze podcast gaat Bas in op deze vragen, bespreekt hij voor wie de nieuwe Wmcz wel en niet geldt en wat zorgaanbieders als eerste moeten doen.

Wilt u meer informatie over de Wmcz 2018 of advies bij bijvoorbeeld het opstellen van een medezeggenschapsregeling die Wmcz 2018-proof is? Neem dan contact op met Bas van Schelven.

Heeft u suggesties voor een onderwerp of wilt u dat onze experts hun licht laten schijnen op uw juridische vraagstuk? Stuur dan een mail naar [email protected].

Licht op Legal kunt u via deze pagina (Google Chrome), Spotify, Apple Podcasts of uw eigen favoriete podcastapp beluisteren.

Specialist(en)